U bent hier

Kosten en vergoedingen

Comfortzorg vraagt een vergoeding voor het regelen van de zorg- en/of hulpmiddelen op uw vakantieadres.

  Tarief week   Buitenlands tarief
Hulpmiddelen € 37,50   € 42,50
Zorg € 57,50   € 65,-
Zorg- en hulpmiddelen € 67,50   € 75,-

Voor buitenlandse gasten en in bijzondere situaties vraagt Comfortzorg een kleine toeslag op deze tarieven. Deze kosten kunt u veelal declareren bij uw ziektekostenverzekeraar.

De overige kosten die in rekening gebracht worden voor zorg- en hulpmiddelen zijn afhankelijk van uw situatie.
Hieronder volgt een korte uitleg.

Nederlandse gasten

AWBZ-zorg in natura
Indien u thuis zorg in natura ontvangt op basis van een CIZ-indicatie (AWBZ), krijgt u ook op uw vakantieadres deze zorg gratis (u betaalt alleen de wettelijke eigen bijdrage, die u thuis ook betaalt). Comfortzorg regelt de financiering van deze zorg zodat u daar geen omkijken naar heeft. Met ingang van 1 januari 2013 zijn er wijzigingen in de uitleenmogelijkheden van hulpmiddelen. De loophulpmiddelen zoals een rollator worden niet meer via de uitleen vergoed, deze kunt u via Comfortzorg huren op uw vakantieadres. Een aantal hulpmiddelen, zoals een hoog/laagbed of een tillift valt nu onder het vergoedingenbeleid van uw ziektekostenverzekeraar. Een aantal zorgverzekeraars vergoed de uitleen op de vakantie wel, zoals Achmea, Agis en Interpolis, maar een aantal helaas ook niet. In dat geval is verhuur mogelijk.

Comfortzorg kan u informatie geven over uw individuele mogelijkheden.
Voor de meeste artikelen worden wel bezorgkosten in rekening gebracht. Hulpmiddelen die niet in de uitleen zijn opgenomen, kunt u huren, zoals een scootmobiel. Hiervoor wordt een borgsom gevraagd die u terug krijgt na het inleveren van het ongeschonden hulpmiddel. De bezorgkosten zijn op aanvraag.

Persoonsgebonden budget
Indien u over een persoonsgebonden budget (PGB) beschikt kunt u hiermee ook de zorg tijdens uw vakantie betalen. U krijgt hiervoor een rekening van Comfortzorg. De meeste hulpmiddelen kunt u gratis lenen. Voor sommige artikelen worden wel bezorgkosten in rekening gebracht. Eventuele extra kosten kunt u veelal ten laste brengen van het forfaitaire deel van uw budget.

Particulier
Voor zorg- en dienstverlening die geleverd wordt aan Nederlandse gasten zonder geldige CIZ-indicatie (AWBZ) worden door Comfortzorg particuliere tarieven in rekening gebracht. U ontvangt hiervan vooraf een offerte.

Buitenlandse gasten

Voor zorg- en dienstverlening die geleverd wordt aan buitenlandse gasten worden particuliere tarieven in rekening gebracht. Buitenlandse gasten kunnen hulpmiddelen huren en tegen betaling laten bezorgen en weer ophalen.
U ontvangt een rekening voor de zorg en/of de hulpmiddelen, betaalt deze en declareert deze bij uw zorgverzekeraar.
De huurprijs moet van te voren voldaan zijn.

Houdt u er rekening mee dat u voor levering van hulpmiddelen buiten Nederland transportkosten moet betalen.